Mijn vermogen in de toekomst

‘Later als ik groot ben…’ De tijd vliegt en wat ooit toekomst was en zo ver weg leek, is nu de realiteit. Datzelfde geldt voor je financiële situatie. Wil je eerder stoppen met werken, heb je verschillende pensioenpotjes of heb je specifieke wensen voor later? Denk aan de studie van je kinderen of een grote aankoop zoals een klassieke auto, een camper of een appartementje in het buitenland. Overweeg je je kinderen een bedrag te schenken of wil je juist wat geld achter de hand houden voor het inkopen van zorg? Dan is het slim om daar tijdig over na te denken.

P&Ve helpt je op weg naar een onbezorgde toekomst. Wij gaan met jou in gesprek en bepalen aan de hand daarvan wat het beste past bij jouw situatie. Ga je sparen of beleggen, steek je jouw geld in je pensioen, los je de hypotheek eerder af, hoe en wanneer laat je je pensioen uitkeren of wil je iemand een schenking doen? Ons advies zorgt ervoor dat jij nu maatregelen neemt en keuzes maakt, waarvan je de rest van je leven profiteert.

Wat extra’s voor later: is sparen slim?
Sparen, in meer of mindere mate doet iedereen het wel. Je zet geld op een spaarrekening en ontvangt hierover rente. Sparen is een van de bekendste en makkelijkste manieren om je geld in te zetten voor later. Wij adviseren je graag of sparen voor jou de beste mogelijkheid is en op wat voor soort rekening je dat dan het beste kunt doen. De rentestanden schommelen namelijk enorm, en wat vijf jaar terug een goede keuze was hoeft dat op dit moment niet meer te zijn.
Laat je geld voor je werken: vermogensadvies
Sparen is een heel veilige manier om te werken aan vermogen voor later. Maar sparen levert anno nu ook een relatief laag rendement op. Voor wie grotere ambities heeft, moet nadenken over andere opties. Beleggen, aflossen op de hypotheek, al dan niet in combinatie met sparen… We adviseren je over de verschillende mogelijkheden en stellen een uitgebalanceerde mix van producten en diensten voor je samen, waarbij we niet alleen de voordelen, maar ook de risico’s meenemen. Vermogensbeheer is geen eenmalige exercitie. Periodiek, maar in ieder geval elk jaar, kijken we samen kritisch naar de behaalde rendementen in relatie tot je doelen. Waar nodig stellen we bij.

Vermogen overdragen, ofwel schenken
Zoals je misschien wel weet, bestaan er mogelijkheden om geld te schenken. Je vermogen overdragen naar iemand anders kan ook voor jou een interessante optie zijn. Bijvoorbeeld om het eerste huis van je kinderen mee te financieren. Maar aan een schenking zijn veel regels verbonden en die wijzigen ook nog eens regelmatig. Je krijgt te maken met maximale hoeveelheden, extra belastingen, maar ook met de vraag ‘wat kun je zelf eigenlijk missen’? P&Ve begeleidt jou in het schenkingsproces, zodat de ontvanger én jij een positief gevoel aan het overgedragen vermogen overhouden.