Mijn privéleven en mijn bedrijf

Zzp’ers, mkb’ers en dga’s weten het: als ondernemer zijn je privéleven en je bedrijf onlosmakelijk met elkaar verbonden. Trouw je in gemeenschap van goederen dan is jouw bedrijf op papier voortaan ook van jouw partner. En wat gebeurt er met jullie huis als jouw bedrijf failliet gaat? Ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor je vermogen en dus ook voor een gelukkige oude dag? En hoe ga je om met ziekte of arbeidsongeschiktheid? P&Ve kent de situatie ondernemer en privé als zijn broekzak en ondersteunt je dan ook graag bij het maken van keuzes. In een persoonlijk gesprek inventariseren we jouw situatie en wensen en op basis daarvan geven we een gedegen advies.

De start van je eigen bedrijf
Start je een eigen bedrijf dan komt er heel wat op je af. Misschien denk je voornamelijk aan zakelijke aspecten, maar een eigen zaak heeft ook invloed op je privéleven. Je moet belangrijke keuzes maken. Bijvoorbeeld welke rol je partner in jouw bedrijf gaat krijgen, hoe je aansprakelijk gesteld kunt worden en wat je met je pensioen gaat doen. Misschien niet de leukste zaken van het eigen ondernemerschap, maar zeker belangrijk met het oog op de toekomst! P&Ve maakt je duidelijk waar je allemaal aan moet denken en geeft je een advies passend bij jou situatie. Na ons gesprek weet je precies wat voor invloed jouw onderneming heeft op je privésituatie, nu en in de toekomst. Een hele geruststelling. Kun jij lekker en onbezorgd aan de slag met je klanten.
De winst van mijn bedrijf privé inzetten
Hopelijk doe je goede zaken en behaal je mooie winsten. Wat als er per maand een flink bedrag overblijft? Wat doe je daar mee? Ga je je hypotheek ineens aflossen? Spaar je liever voor je oude dag of die mooie auto? Kunnen je kinderen een schenking gebruiken, bijvoorbeeld om te studeren of een huis te kopen? Ga je investeren of beleggen? Er zijn tal van mogelijkheden. Pubben en Van Enckevort bekijkt samen met jou wat jij het beste met jouw winst kan doen, nu en met het oog op de toekomst.

Als het even ietsjes minder gaat…
Als eigen ondernemer ben je niet verzekerd van een vast inkomen. Misschien ben je gebonden aan seizoenen of lopen de zaken even niet zo lekker. Maar ook dan moeten de vaste lasten betaald worden en wil je toch een boterham op de plank hebben. Een mindere periode hoeft helemaal niet het einde van jouw bedrijf te betekenen. Een goed advies kan je al een heel stuk op weg helpen. Vaak is het een kwestie van vooruit plannen. Pubben en van Enckevort gaat met je in gesprek en inventariseert de situatie. Op basis van een gedegen advies maak jij vervolgens de keuze hoe je omgaat met een mindere periode.