Mijn levenssituatie verandert

Elke verandering in jouw levenssituatie, groot of klein, heeft invloed op jouw toekomst, financiële situatie en verzekeringen. Gaan je kinderen studeren of het huis uit? Ga je trouwen of zit je juist midden in een scheiding? Ben je ontslagen of kun je door omstandigheden niet meer werken? Erf je geld van je ouders of verdien je meer met je nieuwe baan? Verwacht je een baby of is er iemand overleden? Ga je verhuizen? Start je als ondernemer of heb je juist een bedrijf verkocht? Bij dergelijke situaties is het belangrijk contact op te nemen met je financieel adviseur.

Maar niet alleen persoonlijke veranderingen hebben invloed op jouw financiën. Er kunnen ook andere zaken meespelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de veranderende wet- en regelgeving omtrent studiefinanciering of de pensioenleeftijd. Graag gaan we met je in gesprek om je een passend advies te geven.

Stel, je houdt elke maand geld over. Wat is dan wijsheid? Sparen, beleggen, aflossen op je hypotheek, schenken, een extra pensioenpotje opbouwen? Of merk je dat de maand telkens wat langer is dan je budget? Wat doe je dan? Is het noodzakelijk om te verhuizen? Zijn er dingen waarop je kunt besparen? Welke opties en mogelijkheden heb je nu eigenlijk allemaal? Wij nemen je nieuwe situatie met je door, helpen je de juiste keuze te maken en zetten het een en ander – daar waar nodig - in gang. Zo weet je zeker dat je financiën en verzekeringen op orde zijn, nu en in de toekomst.
Een verandering heeft invloed op jouw hypotheek
De maandlasten van je hypotheek beslaan waarschijnlijk een groot deel van je maandelijkse uitgaven. Ook als je inkomsten- of uitgavenpatroon verandert, kan het nodig of wenselijk zijn om je woonlasten te verlagen of juist te verhogen. In een passend advies geven we je aan welke keuzes en mogelijkheden je hebt.

Pensioen: later is nu Werkgerelateerde veranderingen beïnvloeden bijna altijd je pensioen. Maar ook je eigen wensen zijn belangrijk voor je pensioen. Wil je eerder stoppen met werken en moet je een periode tot je AOW overbruggen? Wil je zodra je stopt met werken een grote investering doen, zoals een huisje in het buitenland of een boot kopen? Wij berekenen precies wat je nu moet doen om later te leven zoals jij dan wenst. Genieten van je pensioen kan alleen als je het nu goed regelt. P&Ve helpt je daarbij.

Andere risico’s Als je levenssituatie verandert, veranderen je verzekeringen niet vanzelf mee. Daardoor loop je mogelijk risico’s. Aangezien niemand graag voor verrassingen komt te staan, is het verstandig je verzekeringen tegen het licht te houden bij een veranderende situatie. P&Ve geeft je een inzicht in je bestaande verzekeringen en adviseert je over nieuwe verzekeringen of noodzakelijke aanpassingen. Zo blijven jouw risico’s - ook na een verandering – te overzien.