Mijn huis

Vier muren en een dak... Zo zou je een huis kunnen omschrijven. Maar een woning is veel meer dan dat. Het is jouw thuis. De plek waar je elke dag met een goed gevoel wilt verblijven. Daarom is het belangrijk alles rondom je huis goed te regelen. Dat geldt voor de financiering, maar ook voor het afdekken van risico’s.

De aankoop van een huis is een logisch moment om na te denken over een hypotheek en over verzekeringen. Maar we raden je aan om dergelijke zaken periodiek tegen het licht te (laten) houden. Door veranderingen in je levenssituatie in wet- en regelgeving of in rentestanden kan het namelijk interessant zijn om eerder gemaakte keuzes bij te stellen. P&Ve staat je graag bij. Met een persoonlijk advies - helemaal toegespitst op jouw situatie - weet je waar je aan toe bent. Zo kom je later nooit voor verrassingen te staan en voorkom je dat je onnodig te veel betaalt. Dat slaapt een stuk rustiger, toch?

De financiering van je huis: hypotheekadvies
Het kopen van een huis heeft invloed op de rest van je leven. Zo’n keuze maak je dus niet van de een op de andere dag. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te financieren. Meestal koop je een huis met een hypotheek, via een reguliere bank. Maar wist je dat een hypotheek via een familiebank ook tot de mogelijkheden behoort? Zelfs een schenking, garantstelling of een financiering via je BV zijn een optie om een woning (gedeeltelijk) te financieren.

P&Ve begrijpt dat je in de wirwar van financieringsvormen en regels door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom nemen we je graag bij de hand. Vragen als ‘Welke hypotheekvorm past bij mijn situatie?’, ‘Hoeveel kan ik lenen?’, ‘Wat worden mijn maandlasten?’ ‘Hoeveel moet ik aflossen?’ en ‘Wat kan ik me veroorloven?’ beantwoorden wij graag voor jou. In een persoonlijk gesprek maken we duidelijk wat de mogelijkheden met bijbehorende voordelen en risico’s zijn. We geven je een passend advies, in duidelijke taal. Pas als jij het begrijpt én tevreden bent, voeren wij het advies uit. Ook over de opvolging hoef jij je geen zorgen te maken. Wij onderhouden goede relaties met notarissen en makelaars en helpen je graag bij de aankoop van je huis.

Wonen zonder risico: verzekeringsadvies
Je huis en je bezittingen zijn je veel waard. Je hoopt natuurlijk dat er nooit iets gebeurt, maar toch is het verstandig en soms zelfs verplicht je eigendommen te verzekeren. Zo loop je minder risico. Vaak heb je zelf echter niet de tijd, kennis of zin je goed te verdiepen in verzekeringen. Aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering, levensverzekering… Wat heb je nou wél en wat juist niet nodig? We inventariseren jouw situatie en geven je een passend advies. En mocht je ooit schade hebben, ook dan staan we voor je klaar.